bunnyleap.com

– Bunnyleap.com bryter våre retningslinjer, sier Google

Skrevet av Ingrid Røeggen, styremedlem Bra Søk, publisert 30.1.2020.

Å ha en god plassering i det organiske søkeresultatet til Google er bokstavelig talt gull verdt. Det er det mange som vet, samtidig som kampen om de øverste plassene er stor. Av og til ser derfor noen sitt snitt til å tjene penger på denne konkurransen med tjenester som ikke er innenfor Google sine retningslinjer.

bunnyleap.com
Sist ut er det svenske selskapet Bunnyleap.com.

Når vi vet at de 3 første plasseringene i det organiske søkeresultatet får ca 60 % av klikkene, så ligger det mange penger i å få en av topplasseringene. Dette skal være fortjente plasseringer, altså de resultatene som Google mener er mest relevante for det spesifikke søket, basert på Googles algoritmer. For noen blir det derfor fristende å forsøke å påvirke dette søkeresultatet. Dette gjør de med såkalte taktikker som i bransjen kalles «Black Hat SEO», som er brudd på Googles retningslinjer. Et godt eksempel, som mange kjenner til, er å kjøpe linker fra andre nettsteder fordi Googles algoritmer vektlegger linker. Det er et tydelig brudd på retningslinjene.

Påvirker gjennom falske brukersignaler

Denne gangen er det et selskap som forsøker å påvirke resultatet gjennom å lage falske brukersignaler.

Øystein Simonsen Opperud

Øystein Simonsen Opperud (Synlighet) er varamedlem i styret i Bra Søk.

– Bunnyleap tilbyr å manipulere det organiske søkeresultatet, ved å hyre inn større grupper mennesker til å klikke på et bestemt søkeresultat for å løfte det, kan Øystein Opperud i bransjerådet Bra Søk fortelle.

– Formålet er å gi falske brukersignaler, som skal oppfattes av Google og andre søkemotorer som reelle, slik at de oppfatter at landingssiden er bedre enn den er.

– Selskapet tilbyr å lete så langt som på side 10 av søkeresultatet, for bestemte søkeord, for å finne en bestemt side og påvirke den, utdyper Opperud. – Det gjør de ved å klikke seg inn på URL´en de skal påvirke, bevege seg rundt inne på siden i en periode og deretter avslutte sesjonen. På den måten får de det til å virke som om brukeren fant det de lette etter, og at siden gir svar. Dette gjentar de til nettsiden løftes i søkeresultatet.

Denne typen aktivitet er brudd på Googles retningslinjer og dette bekreftet også Google da Opperud tok kontakt med dem:

Gary Illyes

Gary Illyes, Google Foto: Synlighet.no

It’s general manipulation attempt, which iirc is also in the guidelines. I’ll send this over to the spam team.

Gary Illyes, Webmaster Trend Analyst, Google 20. januar 2020

Det som skjer videre etter at slike aktiviteter blir rapportert og gjennomgått av Google, er at kontoene vil bli merket og suspendert som: “circumventing the system”. Skjer det med en konto vil den aldri bli åpnet igjen.

Bunnyleap.com retter seg mot det norske markedet.

Bunnyleap.com retter seg mot det norske markedet.

– Bra Søk vil understreke at dette i forlengelse av å være brudd på Googles Guidelines, er brudd på Bra Søks retningslinjer og at ingen medlemmer kan bruke slike tjenester.

Bunnyleap.com retter seg mot det norske markedet. Skjermfangst tatt 30.1.2020.Dersom en annonsør har tatt i bruk taktikker som bryter med Googles retningslinjer, kan Google velge å fjerne nettsiden helt fra søk, også på annonsørens egen merkevare. Det er en meget stor risiko ingen annonsør bør ta. I tillegg, og mest viktig, markedsføring skal ikke villede. Brukere på Google forventer at rangering av resultater er objektive og ikke gjenstand for manipulasjon.

Følg derfor alltid Googles retningslinjer og påse at de leverandørene og tjenestene du bruker også gjør det.

Bunneleap kommenterer saken

Bra Søk ba Bunnyleap.com om en kommentar til Gary Illyes respons på tjenesten. Kommentar fra Adam i Bunnyleap.com følger på engelsk:

Bunnyleap is a service where you to take help from a pool of real users to search for and browse a website. This is mainly used for boosting user signals such as click-through rate and bounce rate.
Like everything in SEO, you need to find what works for you. Almost every backlink you obtain that is not organic is counted as webspam.
However, since we are working with real users, Bunnyleap is a very powerful tool. Therefore we are taking actions to prevent illegal activities that could be made with such powers.

Asking someone to search for and click a result in a Search Engine, is not illegal.

Best regards,
Adam @ Bunnyleap

Spørsmål?

Ta kontakt med Bra Søk på [email protected].